Masaže

01 masaze biokodKod nas možete dobiti terapeutsku i relaks masažu, kao i integrativnu masažu.

Terapijski vid masaže podrazumeva mioeterapijski pristup koji se odnosi na mehanoterapiju mekog tkiva. Značaj terapeutske masaže je višestruk-poboljšava se cirkulacija mišića, na taj način obezbeđuje se dostupnost hranjivih materija tkivima koja do sada nisu dobro bivali opskrbljeni potrebnim materijama za njihovo normalno funkcionisanje. Mišić dobija svoju prirodnu eleastičnost, smanjuje se njegova spastičnost (konstantna zgrčenost mišića), smanjuje se pojava nevoljnih kontrakcija (grčeva), mišića. Najdelikatniji deo terapeutske masaže jeste uklanjanje fibroza, odnosno fibroznog tkiva (čvorića), koje se gomilaju u mišićnom tkivu in a njihovim pripojima.

Relaks masaža doprinosi poboljšanju opšteg stanja tela u vidu opuštanja celog tela kao i osećaja zadovoljstva i oslobađanja mišićnog i mentalnog stresa.

Integrativna masaža predstavlja vid masaže koju je kreirao stručni tim biokoda i odnosi se na terapeutsku masažu uz primenu manipulacije zglobova, odnosno hiropraktike. Na taj način se dvojako utiče na telesni status u vidu potpunog oporavka mišićno zglobnog sistema.